VALPEKULL 2: Malte & Nellie - f 04.12.11

"Sykkel" kullet

etter

GUESSWIN`s MATCHLESS METISSE "Malte" & SKJERVTUN`s CARPE DIEM "Nellie"

Blinkende stjerner 5 valper født 04.12.11 Blinkende stjerner

1 tispe og 4 hanner

024m navn 145 m navn

Malte og Nellie

Malte og Nellie

Tispe: Trismato`s Merida "Jenny" - MARTE

Hanne: Trismato`s Specialized "Isak" - ISAK

Hanne: Trismato`s Giant "Edvald" - NANSEN

Hanne: Trismato`s Hardrocx "Micke" - MORRIS

Hanne: Trismato`s Storck "Kalle" - KALLE

VALPEDAGBOK "sykkelkullet"

Nedenfor kan du lese om valpene fra de ble født til de ble levert til sine nye eiere. Valpene har fått stamtavlenavn oppkalt etter sykkelmerker.

Blinkende stjerner

Trismato`s Merida "Jenny": Sort/ hvit tispe, vekt 300 gram

Skal hete Marte og flytter til forvert Helen og Trond Frøyen, Tønsberg.

010 - Marte hode 9 uker m sirkel-horz-med farge     9 uker

007

Tassborder

Trismato`s Giant "Edvald": Blue roan hannhund, vekt 364 gram

Skal hete Nansen og har flyttet til Heidi Kleveland/ Jørn Spiten i Bærum.     

003 hode-horzIMG_2379

009

Tassborder

Trismato`s Specialized "Isak": Orang roan hannhund, vekt 314 gram

Skal hete Isak og har flyttet til Laila Bråthen/ Terje Husemoen på Nesbyen.

005-ansikt-horz-m farge     025

035

Tassborder

Trismato`s Storck "Kalle": Sort/ hvit hannhund, vekt 332 gram

Skal hete Kalle og har flyttet til Marit og Frode Borgersen, Krokstadelva.

010 m sirkel-horz     IMG_2360

011

Tassborder

Trismato`s Hardrocx "Micke": Blue roan hannhund, vekt 250 gram

Skal hete Morris og flytter til Susanne og Hugo Hagen, Rælingen.

Morris vil bli husket som:

Den minste i kullet. Søt, kjælen med en stor porsjon tålmodighet. Lille vennen som fikk en skade på øyet i en alder av 7 uker og som derfor måtte gå med skjerm i 1 mnd. En ukomplisert liten gutt som var kjempeglad over besøk. Den siste uken (da han var igjen alene) fikk han sove i sengen sammen med oss og storkoste seg til langt på morgenen, uten å måtte ut å tisse:) Lille enkle, søte og tålmodige venn 

IMG_3318         IMG_3250

bilde (57)

Tassborder

VALPEDAGBOK

7 februar - Nye bilder av Micke 9 uker..

Micke har nå vært alene, uten sine kullsøsken, siden lørdag. Han takler det kjempefint og er en rolig, glad og tillitsfull liten kar. I går var han med meg inn til Oslo dyreklinikk da jeg skulle øyelyse/ hofterøntge Nahla og Mille. Han fikk masse oppmerksomhet...og viste bare glede:)) Inne på øyelysningsrommet fartet han rundt og utforsket hver minste krok:) Han går med skjermen stort sett hele dagen, og det virker ikke som han lenger bryr seg om den. Nå er det ca 1 uke til han skal ta stingene.. Veternæren har sydd opp blinkhinnen hans i øvre øyelokk, slik at hornhinnen (som han hadde skade på) skal være beskyttet. 

Micke som skal hete Morris hos sine nye eiere var på besøk på søndag, og søte Benedicte (9 år) kom med godbiter til Morris og de store + et kjempefint bilde med ønske om "god bedring til Morris". Morris er en heldig kar og kunne ikke kommet til et bedre hjem:)

Morris har fått en litt tøff start på livet, stakkar...noe han ser ut til å takle veldig bra og som ikke har satt noen stopper for den lille karen. Han har den siste uken sovet i sengen sammen med oss, og storkoser seg:) Bytter på å ligge inntil meg og John Olav. Sover fra ca kl 2300 - 0800 uten å måtte ut å tisse - helt utrolig:) Alt dette i tillegg til hans FANTASTISKE vesen gjør at han står mitt hjerte veldig nær <3 ....og det skal bli tungt å skilles fra en god og herlig liten venn..;(

IMG_3274 IMG_3250

4 februar - Bare Micke igjen....

Lille Micke blir hos oss ca 1 uke til pga øyet sitt, som det ser ut til å gå veldig bra med. Jeg var på etterkontroll hos veterinær Grann Greve på torsdag og alt grodde som det skulle. Micke er en herlig liten kar som tusler rundt etter oss. Sammen med de andre valpene var det futt og fart i han. Han tok fart og hoppet inn i de andre for å "lekeslåss". Når han nå er alene som valp i flokken er han VELDIG rolig. Setter vi oss ned på gulvet er han overlykkelig og hopper opp på oss. Han er en kosegris, men kan også ligge på gulvet alene - helst på varmekablene i gangen å sove:))

Nedenfor et ståbilde som jeg har tatt av han idag.

008

4 februar - Jenny = MARTE flytter...

Marte har flyttet til sin forvertfamilie i Tønsberg: Helen og Trønd Frøyen og de søte gutta William, Ulrik og August. Marte kommer til å få det fint, godt og morsomt med familien Frøyen og jeg er glad jeg skal følge henne videre sammen med de:)

Da vi ofte er i Tønsberg med Simen som går på skole der, har jeg innimellom mulighet til å stikke innom å hilse på Marte og se hvordan hun vokser seg til. Marte vil etterhvert bli stilt ut.

Se Marte sin egen side her.

I flokken vi MARTE bli husket som:

Den selvstendige og trygge jenta som ikke noen av gutta måtte "prøve seg på" for da fikk de "klar beskjed":)) Marte er kjempesøt, snill og god. Selv om hun er en baby virker hun mer voksen/ moden for alderen enn sine brødre. Jeg liker Marte veldig godt både i temperament og eksteriør, og gleder meg til å følge hennes utvikling videre i samarbeid med hennes nye familie. Lille trygge søte Martemor <3

007

Marte 9 uker

 

019

 

3 februar - Isak flytter...

Idag var det Isak sin tur til å flytte fra oss. Han er den som skal bo lengst unna; hos familien Laila Bråthen og Terje Husemoen og deres 3 døtre på Nesbyen i Hallingdal. Isak var spesiell i sin rolige, kjælne væremåte og stod mitt hjerte veldig nær (han også..;)) Godt er det å vite at han kommer til snille og koselige mennesker han vil få et trygt liv hos. 

I flokken vil ISAK bli husket som:

Den som alltid la hodet inntil halsen og ville ha kos, alltid rolig når han ble løftet opp, veldig kjælen og den som kanskje var mest lik pappa Malte i væremåte:) Han var veldig trygg og elsket å løpe ute i snøen. En sjarmør...og stor kjælegris:) Lille pene kosegutt!

035

005

 

 

 

025

 

 

 

1 februar - Edvald heretter Nansen flytter til sitt nye hjem..

Idag har Nansen reist til sin nye familie i Bærum: Heidi Kleveland og Jørn Spiten, og deres 3 døtre: Thale, Tuva og Hedda. Nansen kommer til å få det trygt og godt hos sin nye familie, og jeg tror de vil trives med han. Godt de ikke bor så langt unna, og at jeg kan stikke en tur innom å hilse på:)

I flokken vil NANSEN bli husket som:

Den som alltid smeltet meg med sitt bedårende blikk og vakre ansikt. Han var alltid logrende glad og veldig snill. Ikke så opptatt av å slåss med sine søsken, og trakk seg heller litt tilbake. De siste ukene har han blitt en rolig gutt med et behagelig vesen. Rett og slett ukomplisert:) Lille vakre snille venn!

009

Nansen med sin nye hyggelige familie.

003

Vakre go`gutt:)

-----------------

Lille Micke har vendt seg til skjermen og er en tapper, tålmodig liten kar. Han vil så gjerne herje og leke....men, jeg må sette en stopper for han. Er så redd for at de andre valpene skal komme borti med en labb eller en tann.

Idag har han vært hjemme med min mor som har passet han, og han har vært kjempesnill. Tuslet rundt og sovet. Da jeg kom hjem fra jobb og han fikk hilse på sine søsken var det hopp og dans og full rulle.. 

31 januar - Kalle flytter til sitt nye hjem..

SÅ er dagen her hvor valpene skal ut av rede og hjem til sine nye familier.

Trismato`s Storck "Kalle" er den første som har reist fra oss. Han har flyttet til Krokstadelva til familien Borgersen; Marit og Frode, barna Kaia og Joakim, og deres cockerhanne på 4 år: Oscar. Hos familien Borgersen tror jeg Kalle kommer til å trives og få det veldig godt. Jeg ønsker han alt godt og familien Borgersen stort tillykke med Kalle.

Det var selvfølgelig trist at han dro. Han var spesiell og betydde MYE for meg, og at det kom endel tårer skal jeg ikke legge skjul på. Godt er det å vite at han allerede har slått seg litt til ro:)

I flokken vil KALLE bli husket som:

Den gode runde tjukke "klumpedeisen" som alltid kom løpende mot oss...glad som bare det. Han elsket å lekeslåss med oss på gulvet, sitte på fanget og bli klødd på magen. Ovenfor sine søsken var han alltid i action og lek. Litt rampete var han...og med sin tyngde;)) så vant han ofte lekeslåsskampene med de andre. Han var en storspiser..startet først når maten ble satt ned, og sluttet sist,...når det var tomt med mat stod han og slikket skåla. Lille herlige gode venn!

På bloggen til Kaia kan man følge Kalle - littavethundeliv.blogg.no

011

Kalle sin nye koselige familie.

010 

Ellers skjer det andre ting her også. Lille Micke har den siste uken hatt et sår på øyet etter ytre påvirkning...vet ikke helt hva, men mulig en klo fra sine søsken? Dette har han blitt behandlet for, en behandling med øyedråper som ikke har virket og jeg har reist til veterinær nesten annenhver dag...pga en dårlig magefølelse. Så, idag dro jeg til veterinær og øyespesialist Birgitte Grann Greve hos Pet Vet Ekeberg. Hun la han inn umiddelbart, skrapet vekk skorpen som hadde utviklet seg, fordi Micke knep øyet igjen hele tiden.. Nå går han med skjerm og et par plastelapper på øyet. Han syntes selv det er litt ubehagelig med skjermen, men venner seg nok raskt til det. Micke blir værende hos oss ca et par uker ekstra før han reiser til sin nye familie....desverre for de som hadde gledet seg å få han til torsdag. Han blir nå sovende inne sammen med oss, og må passes ex godt på fremover.

Jeg har virkelig vondt av den lille gutten, men håper og tror at han blir bra nå.

005

Micke ville ikke sove andre steder enn hos sine søsken...det eneste sted han roet seg ned når vi kom hjem fra veterinæren.

004

Godt å ha en bror å varme seg til... Micke og Isak.

26 januar - valpene nærmer seg 8 uker..

Jeg har rett og slett ikke hatt tid til å ta 7 ukers bilder av valpene. Men, jeg har tatt idag...nesten 8 uker gamle.

Alt er bare vel og jeg er veldig fornøyd med alle sammen. De er sosiale, trygge og fine:)) De skal snart leveres og det gruer jeg med selvfølgelig til..

De er ute flere ganger om dagen og storkoser eg i snøen. Inne er det lek, gnaging på bein og såssing med høylydt bjeffing. Malte er ganske lei dem nå og har funnet et "hemmelig" gjemmested i stua...som han trekker seg tilbake til når det blir FOR mye med disse rampete små;)

IMG_2786

 

 

IMG_2778

"Jenny" skal hete "Marte" hos sin forvertfamilie: Helen Frøyen i Tønsberg.

 

 

 

IMG_2851

 

 

IMG_2849

"Edvald" skal hete "Nansen" hos sin nye familie i Bærum: Jørn Spiten og Heidi Kleveland.

 

 

 

 

IMG_2817

 

IMG_2835

"Isak" skal fortsatt hete "Isak" hos sin nye familie: Laila Bråthen i Nesbyen.

 

 

 

IMG_2775

 

IMG_2770

"Kalle" skal fortsatt hete "Kalle" hos sin nye familie: Marit Borgersen, Krokstadelva.

 

 

 


IMG_2703

 

IMG_2888

"Micke" skal hete "Morris" hos sin nye familie: Susanne Hagen, Rælingen.

 

 

IMG_2742

Isak

IMG_2747

Marte, Kalle og Nansen <3

IMG_2488

Slitne etter en real herjeøkt:))

21 januar

Nedenfor noen bilder fra sist uke. Alt vel med alle sammen, Det er full fart så lenge de er våkne nå. De er LITT ute og syntes det er morsomt i snøen.

IMG_2447

Isak og Jenny

IMG_2448
Isak elsker å leke oppi trauet...

IMG_2458

Edvald

IMG_2467

Hele gjengen..

IMG_2481

Isak leker...

IMG_2449

Mille er kjempeflink til å leke med valpene:))

15 januar - valpene 6 uker

Tiden med valpene flyr avgårde. De er fortsatt i valpegrind mellom kjøkken og stue. Er supersosiale, bryr seg ikke om støy og lyd som feks støvsuger og farter rundt i hele 1 etg å utforsker den "lille" verden..;) Idag har alle vært ute i noen få minutter og Isak storkoste seg. Hoppet rundt på snøen og viste glede. Micke som er den som er mest forsiktig inne, løp ut på snøen og snuste seg bortover..:)) Edvald og Jenny holdt seg i nærheten av bena mine. Kalle utforsket mer og mer i litt sakte fart.. 

Alle er de VELDIG kjælne og elsker kos i armene. Det er et koselig syn å stå opp til hver morgen; 5 valper som står på 2 ben og kikker etter oss på kjøkkenet. Overlykkelige når vi nærmer oss valpegrinda:))

Valpene er fordelt til 5 hyggelige valpekjøpere, som jeg vet hver og en av de vil få det helt topp hos:)

Nedenfor 6 uker bilder.

IMG_2389

IMG_2380

Trismato`s Merida "Jenny"

**********

IMG_2346

IMG_2379

Trismato`s Giant "Edvald"

**********

IMG_2374

IMG_2365

Trismato`s Specialized "Isak"

**********

IMG_2363

IMG_2360

Trismato`s Storck "Kalle"

**********

IMG_2393

IMG_2426

Trismato`s Hardrocx "Micke"

**********

9 januar - valpene 5 uker

Nå er det full fart på valpene...når de er våkne. De elsker å utforske stue, kjøkken, gang og vaskerom...enten sammen eller alene. Jenny er den som ikke bryr seg om hun er alene eller sammen med noen av de andre. Gutta liker bedre å utforske ting sammen:)) Nå beynner de å bli ganske hardhendte med hverandre også. De lekeslåss og ofte er det en som får gjennomgå litt vel mye og det høres... Da er mamma Nellie der med en gang og passer på:)

Det er helt tydelig at Nellie har begynt oppdragelsen av de små nå. Hun setter de på plass og passer godt på. Mille er kjempeflink og leker masse med dem. Også hun prøver å oppdra de litt... Alle spiser godt 4 ganger om dagen, og de største Jenny, Edvald og Kalle er over 2 kg nå. Isak og Micke nærmer seg...

060-horz

Jenny


043-horz

Edvald


003-horz

Isak


066-horz

Kalle


028-horz

Micke


3 januar

UTFORSKE - KOSE - LEKE - SOVE

016

Litt kos med mamsen...


002

Edvald koser seg i fanget.


014

Lille Isak utforsker posen med tisseunderlag.


008

"Tjukkebolla" Jenny.


019

Kalle vil ut å leke..


018

Lille Micke leker med Mille, og er en trygg og tøff liten kar:)


022

Det er gøy å leke med "far"...og en liten nuss må han få..:)


020

Edvald er sliten og salig etter en økt med "bus"..


029

Alle samlet etter lek og før hvil...Isak har allerede sovnet, Jenny, Micke, Edvald og Kalle dupper snart av...


1 januar - valpene 4 uker

GODT NYTTÅR ønskes til alle fra oss!

Full fart utenfor valpekassen i 15-20 minutter flere ganger om dagen nå. Ordentlig morsomt. Alle ble raskt trygge og syntes det er kjempegøy å utforske stue og kjøkken sammen med mamma Nellie, pappa Malte og søster Mille:))) Alle er de kjælne og elsker kos.

 • Jenny er den som tar turen lengst vekk på egenhånd. Hun er en morsom liten jente, og kommer hoppende tilbake når hun har vært på en liten "utforskerrunde". Spiser godt og er på størrelse med gutta. Elsker kos!
 • Edvald er den største nå igjen... Han er kjempeglad i fast føde som de får et par ganger om dagen. Han står alltid lengst å spiser..og er blitt en liten go` klump:) Tusler rundt og utforsker, men ikke i samme fart som Jenny. Glad i å bli bært og kost med. 
 • Isak er fortsatt mest glad i puppen til Nellie, men spiser også bra med valpefor/ velling...selv om han er en av de første som gir seg. Han er en rolig og behaglig liten fyr. Elsker kos og er alltid rolig i hendene våre. 
 • Kalle er også en som elsker valpefor/ velling og som har lagt godt på seg de siste dagene. Han er en sosial liten fyr som gjerne søker kontakt og vil opp i hendene våre. Han utforsker gjerne nye områder, men beveger seg ikke altfor langt vekk...ennå.
 • Micke spiser også bra. Han elsker å være ute av valpegrinda, forsøker seg på noen hopp og viser tydelig glede. Han er trygg og utforsker nesten som Jenny. Blir helt stille når han blir løftet opp og snakket til.
Nedenfor noen bilder tatt av dem idag. Ikke lett å få 4 ukers valper til å stå, men det er god trening og de blir tryggere og flinkere for hver gang.

038 4 uker-horz

031 4 uker-horz

018 4 uker-horz

011 4 uker-horz

048 4 uker-horz30 desember

Nå skjer det så mye med valpene så jeg blir bare nødt til å skive litt...igjen... Idag har hele gjengen vært ute i stuen sammen med Malte og Mille, og de syntes det var kjempegøy. Fartet og hoppet rundt omkring... og prøvde å leke med Mille som rygget bakover når 3 små kom mot henne;) Malte snuser litt på dem, så går han tilbake og legger seg i senga si.. Han bryr seg ikke så mye med dem.

Vi har også hatt besøk av Nahla m/ familie som stakk innom før nyttårsfeiring på fjellet. 

010 - Kopi

009 - Kopi

Søte barn og søte valper:)


 

 

 

29 desember

Valpene spiser mat som bare det, begynner å bli kvikke og har i dag vært en tur utenfor valpegrinda:)) Jenny og Edvald spant rundt på gulvet og før vi visste ordet av det var Jenny ute i gangen sammen med pappa Malte. Edvald fulgte på, men var ikke fullt så trygg som Jenny. Hun hoppet litt rundt og utforsket det hun kom over. En tøff liten jente:) Isak, Kalle og Micke utforsket området i nær tilknytning til valpegrinda. Alle ble ganske raskt fortrolige med å gå på glatt gulv.

Jeg forguder alle sammen og syntes de er utrolig søte, livlige, morsomme og kjælne. Alt annet jeg skulle ha gjort får bare vente til disse små herlighetene har flyttet til sine nye hjem. Tiden går så fort og vips så er de ute av huset...

Vi har hatt besøk av alle valpekjøpere i romjulen og jeg er overbevist om at alle kommer til trygge, gode hjem som vil ta godt vare på dem. Det er en god følelse å ha, for jeg ønsker hver og en av dem det aller beste 

Noen nye bilder av Jenny, Isak og Kalle i dag.

015

Jenny


010 isak

Isak


023

Kalle


28 desember - valpene 3,5 uke

Idag har jeg øvd litt med Edvald på bordet, fått han til å bli LITT trygg på å stå.. Han klarte å slappe litt av etterhvert. Forsøkte med Micke også, men han skøyv seg bare bakover og ville sitte. Han fikk viljen sin og det ble et fint sittebilde:))

Ellers får valpene fast føde et par ganger om dagen nå, og de "smasker" det i seg. Edvald og Jenny står ved skålen og spiser til det er tomt. De andre går litt til og fra. Det er en herlig og rolig harmonisk gjeng.

016

Edvald 3,5 uke


010

Edvald 3,5 uke


028

Micke 3,5 uke


019

Micke 3,5 uke

25 desember - valpene 3 uker

Valpene begynner så smått å få sin personlighet. De er små, søte, kjælne kosebamser alle sammen.... Vi storkoser oss og gleder oss over dem hver dag. De har så smått begynt å få litt "starter-mat" og det er et syn....de tråkker oppi maten og setter seg ned midt i skåla når de spiser. Etterpå ser de ut som de har vært gjennom "gjørmebryting" hele gjengen:))

Nye 3 ukers bilder i dag.

017-vert

 • Jenny har blitt neststørst av valpene med sine 1135 gram. Hun er en bestemt liten frøken som virkelig kjemper med gutta om maten, og som stort sett klarer å tømme et par pupper på et måltid. Det er fart i henne i valpekassen, og hun kommer løpende mot oss når vi stikker hode nedi. Da vil hun ha kos.
004-vert
 • Edvald veier 1076. Er en veldig kjælen liten gutt som ruller rundt i valpekassen når vi koser med han. Han har begynt å klatre opp på veggen når han ser oss ved kassen. En sosial, rolig og herlig liten kar. Pen er han også!
013-vert
 • Isak er fortsatt størst med sine 1186 gram. Stort sett klarer han å tømme to pupper før de andre er ferdige med en. Han er en rolig, dorsk og kjælen liten gutt. Alltid avslappet og er den som tar livet mest med ro.
025-vert
 • Kalle veier 990 gram. Han også nyter livet og er en avslappet liten kar. Koser seg fælt når han får kos og kommer alltid med noen "grynt"...;) Han er den eneste som ville stå noen sekunder når jeg tok nye bilder i dag. Søt og flott liten gutt...
006-vert
 • Micke veier nå 920 gram. Nå vet han å "ta igjen" med de andre når han skal ha mat. Han er fortsatt den minste, men samtidig den kvikkeste. Han sitter i kassen og kikker opp på oss med sitt søte uttrykk. Han vil veldig gjerne opp i armene våre og er den som har forsøkt seg over kanten..


22 desember - valpene 18 dager

Nå er endelig alt klart og julen kan komme:)

Vi storkoser oss med valpene, som blir herligere og herligere for hver dag som går. Nå har de begynt å leke med hverandre...stabber avgårde og kommer pilende så fort de kan (i ustø gange) mot oss når vi bøyer hodet opp i valpekassen. De er små sosiale vesen som gjerne lar seg bli båret på, og som gjerne sovner inntil halsen vår.. Nellie har de siste dagene godtatt at vi har tatt de med oss ut av valperommet...for en kort stund:))

Isak er den eneste som har passert 1000 gram. Edvald og Jenny ligger like under, mens Kalle og Micke nærmer seg 800 gram.

De er alle rolige og harmoniske og KJÆLNE   

Vi gleder oss til mange fridager i julen og ser frem til å treffe valpekjøpere som kommer på besøk i romjula.

Til alle vi kjenner:

GOD FREDELIG JUL!

026

Mamma Nellie og pappa Malte passer på sine små...sammen med Tobias:)


027

Tobias med Kalle og Isak.


020 

Søte Jenny... Er så glad for at hun er sort/ hvit. Det er nemlig min yndlingsfarge på cocker spaniel:)


009

Isak - kjælegrisen:)


18 desember - valpene 2 uker

Nå har alle valpene åpnet øynene, noen mer enn andre. Jenny åpnet øynene først på fredag, så Isak og Micke. Idag har Edvald og Kalle begynt å åpne. De er så søte når de begynner forsiktig å se seg rundt. De har også kommet seg opp på alle 4 og stabber litt avgårde. 

Fortsatt er det Edvald og Isak som er størst. Isak noen få gram tyngre enn Edvald. Begge gode og runde og i underkant av 900 gram. Micke er fortsatt den minste, men på god vei etter og veier nå i underkant av 700 gram. Jeg passer fortsatt litt på så ikke Micke blir dyttet vekk fra puppen av sine større søsken. 200 gram er mye og vanskelig å kjempe mot...

003

For det meste sover de fortsatt store deler av dagen. Alle slår seg fort til ro når vi løfter dem opp, og de sovner i armene våre.

054

Jenny åpnet øynene først..


071

Edvald har såvidt begynt å få noen glipper..


048

Isakgutten har åpnet øynene godt nå..


069

Kalle har såvidt begynt å se...


083

.....det samme med Micke..


15 desember - valpene 11 dager

Alt vel med valpene. Isak har idag tatt igjen Edvald i vekt og veier 750 gram. Han har virkelig matvett den lille kar`n:)

Vi har bestemt stamtavlenavn på valpene, og siden vi er en "over middels interessert" sykkelfamilie ble det sykkelnavn. De er oppkalt etter sykkelmerker som vi har et forhold til.

 • Jenny skal hete: TRISMATO`s MERIDA. Merida var min første topp terrengsykkel. En sykkel jeg hadde i mange år og som jeg syntes det var vemodig å selge....da jeg har min beste plassering (4 pl) i Birkebeinerrittet med Merida. Jenny som blir værende i vårt oppdrett får dette fine navnet.

007-vert


 • Edvald skal hete: TRISMATO`s GIANT. Giant er et topp sykkelmerke, som Simen mest sannsynlig skal sykle på til neste år. Av valpene syntes vi Edvald passet til dette merke som var desidert størst da han ble født.
010-vert

 • Isak skal hete: TRISMATO`s SPECIALIZED. Specialized er et sykkelmerke blant våre favoritter. Hadde jeg ikke syklet på Hardrocx hadde jeg valgt Specialized. Vi syntes Isak passer til dette navnet da han er den eneste orange og dermed litt spesiell.
005-vert

 • Kalle skal hete: TRISMATO`s STORCK. Simen syklet på Storck landeveissykkel i fjor. En sykkel han var svært fornøyd med, og som var veldig pen å se på. Den var hvit med litt sort på, akkurat som fine Kalle.
006-vert

Micke skal hete: TRISMATO`s HARDROCX. Dette merke har vi syklet på de siste årene og vi stortrives med Hardrocx. En kjempesykkel som virkelig tåler en støyt! Micke som er minst har virkelig måttet kjempe mot sine søsken, og er en liten tøffing som tåler en støyt. Syntes han derfor passet til å bli oppkalt etter favorittsykkel nr 1! Også er lille Micke (enn så lenge) pappa`s lille favoritt:)
012-vert


13 desember - valpene 9 dager

Nå er det skikkelig kos med valpene. De spiser, sover og VOKSER!!! Isak, Micke og Jenny har doblet vekten sin siden fødsel. Edvald er fortsatt den største med sine snart 700 gram:)) Kalle er på god vei etter, men trenger litt hjelp av oss til å holde de andre unna...hvis ikke er det noen som stjeler hans pupp, og han må ta til takke med en som er tømt;)

Nellie er kjempeflink og veldig tålmodig med dem. Hun tilbringer mye av tiden i valpekassa, men har også begynt å legge seg litt utenfor imellom "ammeslagene".. Hun vil ikke ha Malte og Mille inn på valperommet, så de må pent vente noen dager til før de får hilse på de små..

Om noen dager åpner de øynene og det gleder vi oss til.

002

God og rund gjeng. Jenny til venstre og Edvald til høyre:))


004

Her er det Jenny som tar seg en liten lur...

006

De ligger ofte oppå hverandre og sover 


11 desember - valpene 1 uke

Valpene er 1 uke og har fått kallenavn så lenge de skal være hos oss. De spiser, sover, vokser og er harmoniske. Noen har allerede utpreget seg ved at de er frempå og først ved melkebaren. Jeg må passe litt på disse to (Edvald & Isak) fordi de dytter vekk de andre når en pupp er tom. Spesielt utsatt er Kalle og lille Micke. Jenny virker bestemt og gir ikke fra seg en pupp uten kamp:)

Nedenfor noen 1 ukes bilder av valpene.

022

Jenny - sort/ hvit tispe som etter 1 uke har passert 500 gram. Kvikk og bestemt, og slipper ikke fra seg en pupp før hun har gitt gutta en fight.


012

Edvald - hannen som kom først til verden, var størst, er størt og først til melkebaren. Han veier etter 1 uke 600 gram. Han har fått navnert sitt etter sykkelstjernen Edvald Boasson Hagen:)


021

Isak - den eneste som har fargen orange roan. Han er sammen med Edvald den som har lagt på seg mest og veier ca 550 gram. Elsker å bli koset med og ligger helt stille i hendene våre.


025

Kalle - en søt sort/ hvit hanhund som også har passert 500 gram. Ligger alltid inntil en av sine søsken og sover.


029

Micke - den minste gutten ved fødsel, og fortsatt den minste...men han er på god vei oppover mot 500 gram. Han er en skikkelig søt gutt som jobber hardt for puppen, men med sin størrelse har han ikke så mye å stille opp med når Edvald kommer... Jeg hjelper han derfor med å holde de andre unna, samt at han får mat av Nellie uten de andre ved sin side.


023 024

Forskjell på potene til de som er roan og klartegnet sort/ hvit. Roan til venstre og sort/ hvit til høyre.


020

Tobias syntes det er stor stas og veldig kos med valpene. Her er Isak og Edvald.

 

09 desember - valpene 5 dager

Vi har mistet 2 av de flotte valpene til Nellie. Begge hannvalpene trengte litt ekstra hjelp og la ikke på seg som de andre. Jeg har derfor "våket" over de og hjulpet de med mat i 3 og 5 døgn. Blir litt ekstra knyttet til disse jeg da...og da veldig lei meg når de ikke klarer seg...

De 5 som er igjen legger godt på seg og er livlige, og virker tilsynelatende friske.


07 desember - valpene 3 dager

Valpene ser ut til å ha det bra, de spiser og sover. Nellie er kjempeflink og viker ikke fra valpekassen. Hun er rett og slett vanskelig å få ut på do. En liten gutt har litt startproblemer og mates med flaske. Krysser fingre for at "lillegutt" klarer seg bra etterhvert han også...

De er noen herlige skapninger, og allerede er det noen som har utmerket seg. Hannhund 1 er god & rund, og en av de første til melkebaren tett fulgt av sin bror (hannhund 3).

Nedenfor et bilde fra i dag.

3 dager

033

027
028 - Kopi
029
030


Nellie er kjempeflink med valpene. Hun styrer og steller med de hele tiden, og er veldig forsiktig så hun ikke legger seg på dem.
Nedenfor noen bilder fra i går og idag 1 dag gamle.
005
Nellie med hele gjengen. 7 valper født på 3,5 time.
012
En liten blue roan hannhund.
014
Samme hannhund fra siden.
019
2 av de minste gutta. Den til venstre blir blue roan tan som sin pappa Malte.
025
En fin orange roan hannhund.