StjerneVALPEKULL 2010Stjerne

Skjervtun`s Carpe Diem "Nellie" har valp med SUCH NUCH NordJV Charbonnel Blue`n Yellow "Billy.

Trismato`s First Edition 

  "Mille"

Født 10.10.10

(Blir boende hos oss..)

Stamtavlenavnet på lille Mille har blitt helt annerledes enn hva vi hadde tenkt.. Kullet skulle egentlig få navn etter sykkelmerker, fordi vi er en familie som er over middels interessert i sykling:) Men, da ting ble som det ble og lille Mille er vår første egenoppdrettede "utgave" får hun navnet: Trismato`s First Edition.

Mille og meg

Tassborder

Søndag 19.12.10 - Mille 10 uker

Mille vokser og trives. Hun er en enkel og veldig kosete liten jente. Gjør ikke så mye ut av seg, og elsker "herjelek" med både mamma Nellie og "søster" Nahla.

Mille 10 uker

 Mille 10 uker 

Tassborder

Søndag 12.12.10 - Mille 9 uker

Mille 9 uker

Mille 9 uker

Tassborder

Søndag 05.12.10 - Mille 8 uker

En HERLIG, KOSETE og MORSOM liten jente. Hun dilter mye etter mamma Nellie, men ligger også rett som det er i armkroken til Nahla å sover.

Hun har forsøkt seg noen turer ute i snøen og elsker det.. Løper og løper...hopper og danser rundt...og syntes det er kjempegøy. Når jeg lukker opp døren fortsetter hun "dansen" og vil absolutt ikke inn, selv om de store er inne for lengst:)

Hun har blitt veldig mørk. Hodet hennes er nesten helt sort, bare en liten hvit flekk på toppen. Kjempesøt, og smelter alle i familien med sitt bedårende blikk

Mille 8 uker

Mille 8 uker

 Mille 8 uker

 Mille 8 uker 

Tassborder

Mandag 29.11.10 - Mille 7 uker

Mille er bare herlig om dagen. Hun er veldig nysjerrig på snøen og vil gjerne ut da jeg åpner døren. Jeg syntes det er litt for kaldt (-10) så hun får vente litt..

Mille 7 uker

Mille 7 uker

Mille 7 uker

Tassborder

Søndag 21.11.10 - Mille 6 uker

Tiden flyr og i dag er Mille 6 uker. En herlig, trygg og søt liten jente. Når det kommer noen inn inngangsdøren spurter hun ut i gangen med logrende hale, hopper opp på bena og vil ha kos...uansett hvem det er som kommer:)

Hun har også skjønt at det foregår ting i 2 etg (barna er mye der)...og vil derfor veldig gjerne opp:) Nedenfor noen bilder hvor det er helt tydelig at hun "vil, men får det ikke til"! På nederste bilde står hun på tærne for å nå opp:))

Mille 6 uker

"Der oppe vil jeg også være....men hvordan skal jeg klare..."

Mille 6 uker

"Jeg har skjønt at åpningen på grinda er her....et eller annet sted.."

Mille 6 uker

"Grinda endelig oppe, men...hvordan skal jeg klare dette da..??"

Tassborder

Torsdag 18.11.10 - Mille nesten 6 uker..

Nå begynner det virkelig å bli fart i noen minutter før Mille må ha seg en "blund".. Nellie er veldig flink til å leke med henne og det er helt tydelig at det foregår en slags form for oppdragelse & læring i leken. Jeg kan sitte å se på dem leeenge, det er virkelig facinerende:)

Nye bilder tatt i dag.

Mille 5,5 uke

Mille 6 uker

Mille sover..

Mille 5,5 uke

Tassborder

Lørdag 13.11.10 - Mille 5 uker

Tiden flyr og Mille har allerede blitt 5 uker. Hun blir herligere og herligere for hver dag som går.. Nå er det virkelig fart i perioder, utforsker det meste og leker endel med Nahla -mens mamma Nellie ligger å passer på at det går greit for seg.

Det er ordentlig kos med liten valp i hus, og ikke minst følge henne dag for dag..

Mille 5 uker

Mille 5 uker

Tassborder

Søndag 07.11.10 - Mille 4 uker

Vi har hatt en flott helg i fantastisk vær. Løpetur med hundene på lørdag og tur med Torill (kennel Cockerjentene) på søndag. Nahla fikk ut endel energi ved å herje og leke med sine kullsøsken; Ruth & Arthur.

Ellers har lille Mille vært endel på kjøkkenet sammen med Malte og Nahla i helgen. Nahla syntes det var veldig spennende, mens Malte bare snuste og gikk videre... Det så ut som han var litt oppgitt.. På sine snart 5 år har han jo oppdratt Wilma, Klara, Nellie og Nahla siden de var 8 uker.. Men, om han viser "ikke bryr seg" er han trygg og rolig, og lar valpene gjøre det de vil med han. Han er bare så ufattelig SNILL og GOD den gutten:))

Mille begynte etterhvert å oppfordre Nahla til lek og Nahla viste forsiktig med labbene sine at hun er med.. Selv om hun ikke har fylt 6 mnd ennå var hun veldig forsiktig og såvidt bortpå Mille med labben sin. Tror og håper at Mille får stor glede av Nahla etterhvert:) De er kjempesøte sammen.

Mille 4 uker

Mille 4 uker

Mille 4 uker

Nammmmm med karbonadedeig..:)

Mille 4 uker

Malte og Nahla hilser på...og Nahla har allerede lagt seg ned for lek:)

Nahla og Mille

Nahla og Mille raskt gode venner..

Nahla og Mille

Herlige Nahla så inkluderende og snill..:)

Tassborder

Fredag 05.11.10 - Mille snart 4 uker...

Mille nærmer seg 4 uker.. Stabber litt rundt på gulvet, lukter og utforsker forsiktig omverdenen. Hun spiser veldig godt, og det syntes;) Hun er en herlig liten klump   og alle i familien storkoser seg. Om kvelden ligger hun litt på alles bryst og sover.

Mille 4 uker Mille 4 uker 

Mille 4 uker

Elsker karbonadedeig:)

Mille 4 uker

 

 Tassborder

Onsdag 03.11.10 - Mille 3,5 uke

Mille har begynt å smake litt på karbonadedeig fra hånden min og syntes bare det er "smaskens lekkert"..:)) Ellers har vi forsiktig begynt å øve LITT på å stå..

Mille spiser...3,5 uke

Mille øver på å stå...3,5 uke

Tassborder

Lørdag 30.10.10 - Mille 3 uker

Lille Mille blir bare herligere og herligere..og elsker å kose med oss, spesielt inntil halsen vår. Da kommer hun med masse go`lyder før hun sovner. Ingen tvil om at hun har melkebaren for seg selv, hun er tjukk & god og øker bra i vekt. Nesten 1,3 kg allerede:)

 I dag har hun slikket litt karbonadedeig av hendene mine og var helt vill.. Hun har begynt å leke litt med Nellie i valpekassen; buser og hopper litt fremover:) Veldig koselig å se utviklingen dag for dag.. Det skjer mye fremover nå!

Nellie er kjempeflink og ligger mye i valpekassen sammen med henne ennå..

Mange nye 3 ukers bilder av vårt lille nurk

 Mille 3 uker 

Mille 3 uker

Mille 3 uker

Mille 3 uker

Mille 3 uker - en liten vask av mamma Nellie

Salig når mamma Nellie vasker og styrer på..

Mille 3 uker - kos med mamma Nellie

Så trygt og godt i nærheten av mamma..:)

Tassborder

Onsdag 27.10.10 - Mille 2,5 uke

 "Trultemor" skal hete Mille til daglig. Ikke lett å finne et navn som alle 5 familiemedlemmene skal være enig i, men nå håper jeg det blir lille Mille:) Hun stabber nå avgårde i valpekassen og øynene åpnes mer og mer..

Mille 2,5 uker

Mille 2,5 uker

 Tassborder

Søndag 24.10.10 - Mille 14 dager

I dag åpnet Mille øynene, så utrolig søt   

Alt går bra med henne og det ser ut til at hun får i seg nok mat;) Med melkebaren helt for seg selv kan hun velge og vrake, og benytter sjansen HVER gang muligheten byr seg..:) Hun veier snart 1 kg...er rund og god. Vi storkoser oss..)

Har tatt endel nye bilder i helgen.

Trulte 2 uker

Ikke lenge siden Mille så dagens lys....

Trulte 2 uker

 Trulte 2 uker

Åhhhh....så trøtt..:)

Trulte 2 uker

"Tjukkebolla" vår..

Tassborder

Onsdag 20.10.10 - Mille 10 dager

Gode runde Mille sover, spiser og bare øker i vekt. Veier nå ca 700 gram. Nellie er flinkere og mer forsiktig nå enn til å begynne med. Hun er endel oppi valpekassen, men ligger rett som det er på utsiden også..

Mille vet hva hun vil;) Jeg prøver å legge hun til noen andre patter for å få tømt de også, men den gang ei. Hun stritter imot...og finner febrilsk "favoritten" hver gang.

Nå venter vi på at hun skal åpne øynene og gleder oss til det:)

Trulte 10 dager

Trulte 10 dager

Nellie m Trulte 10 dager

Tassborder

Søndag 17.10.10 -  Mille 1 uke

Mille har blitt 1 uke. Hun har nesten doblet vekten sin i forhold til fødselsvekt.. Sover, spiser og trives.

Trulte 1 uke

Trulte 1 uke

Tassborder

Nyfødt...og bare noen dager gammel..

Trulte 2 dager

Trulte 4 dager

 Tassborder

Søndag 10.10.10 fødte Nellie 5 store fine valper i overkant av 300 g. 3 hanner (2 blue roan og 1 orange roan) og 2 tisper (1 blue roan og 1 orange roan).

Desverre har vi bare en igjen, en blue roan tispe som veide 336 gram og som ble født på normalt vis. 4 av valpene ble født med bakbena først og uten fosterpose, disse klarte seg desverre ikke -mest sannsynlig pga fostervann i lungene. Jeg er kjempelei meg, de var så store og fine.